Skadedyrkontroll1

Trenger du  hjelp mot skadedyr? 

Hvordan bli kvitt maur

Hvordan bli kvitt maur

Å bli kvitt maur kan være en utfordring. Maur kan være en kilde til irritasjon og frustrasjon for huseiere. De kan dukke opp i maten, i skapene og i andre områder av hjemmet ditt. Det kan være vanskelig å bli kvitt dem, når de først har bosatt seg. Heldigvis finnes det en rekke metoder du kan prøve for å fjerne maur fra hjemmet ditt.

Bli kvitt maur inne

  1. Ha tilgjengelig riktige maurmidler for bekjempelse
  2. Fjerne alle mulige matkilder.
  3. Bruk tid på å finne ut hvor maurene beveger seg
  4. Hvis mulig, finne hvor reiret er.
  5. Bruke maurspray for å destruere reir hvis det er funnet
  6. Hvis ikke reir er funnet bruk forgiftet åte i maurstier
  7. Kontroller tiltak med jevne mellomrom
  8. Vær tålmodig! Maur har brukt tid på å etablere seg, du kommer til å bruke tid på bekjempelse.
maur i hus

Maurangrep inne er den viktigste grunnen til at folk ringer et profesjonelt skadedyrfirma. Når man får maur inne  i hjemmet sitt, kan det være vanskelig å bli kvitt! Det virker som om uansett hvor mange du dreper, er det en annen hær av maur som skal ta deres plass. I Norge har vi flere maurtyper som kommer inn i hjemmene våre og skaper problemer. 

De 2 viktigste er stokkmaur og sort jordmaur(sukkermaur). Det første trinnet for å bli kvitt maur inne er å utføre en grundig inspeksjon av hjemmet ditt for å finne ut hvor maur er og hvor de beveger seg. Dette kan gi deg en god oversikt over hvilke tiltak som må settes igang. Denne informasjonen er også nyttig for en skadedyrkontrollør å få dersom du velger å få hjelp fra et skadedyrfirma. En grundig inspeksjon bør avdekke hvilken type maur du har å gjøre med og eventuelt hvor reiret er plassert. Alle disse observasjonene er viktig dersom man ønsker å bli kvitt maur inne. Vanligvis er kjøkken, gang og bad de beste stedene å begynne maurinspeksjonen på, men inspeksjonen din vil sannsynligvis også føre deg utendørs.

Inspeksjon

Bruk en lommelykt, se bak og under apparatene som stekeovn, kjøleskap, oppvaskmaskin, under vasken og innvendige skap.

Hvis maurangrepet er alvorlig, kan du kanskje følge maursporet fra kjøkkenet eller badet til reiret. Siden aktivitet av maur kan være større om natten, kan en inspeksjon om kvelden gi mer avgjørende resultater.

Hvis en maursti ikke er tydelig, hjelper det noen ganger å legge ut litt mat, her kan man bruke syltetøy eller honning. Da vil en maursti etableres, slik at du lettere kan finne ut hvor de beveger seg. Ved å følge maurstien vil du sannsynligvis ende opp ved et hull i vegg eller gulv.

Hvor finner vi maurreir?

Maur er flinke til å holde seg skjult, de kan bygge reir under en rekke forhold. Se under steiner, vedhauger, under hageavfall, råtnende trestubber og eventuell vegetasjon på eller nær bakken i nærheten av maurstien.

bli kvitt maur

Bli kvitt maur i hagen

Det finnes en rekke metoder du kan prøve for å bli kvitt maur i hagen din. En av de enkleste måtene å bekjempe dem på er å fjerne matkildene deres. Dette kan være vanskelig ute i naturen, derfor kan bekjempelsesmidler ofte være nødvendig. 

Man kan bruke spray dersom man avdekker maurreir. Da sprayer man direkt i reiret for å destruere hele samfunnet. Dersom man ikke finner reiret kan man bruke forgiftet åte. Det inneholder en lokkemiddel som tiltrekker maur. Når de spiser dette vil de ta det med seg inn i samfunnet for å dele dette med de andre. Det er viktig å plassere åte på steder hvor maur ferdes, slik som langs bedd eller vegger der du har sett maur.

Når man bruker maurmiddel  er det viktig å følge instruksjonene på produktet nøye, siden noen av disse produktene kan være skadelige for mennesker og andre dyr hvis de ikke brukes riktig.

Når du skal bli kvitt maur, er målet å drepe hele kolonien, inkludert dronningen. Hvis du ikke kan lokalisere og behandle reiret med maurspray, kan man bruke forgiftet åte. Med forgiftet åte bruker vi maurenes egne arbeidere til å ta med seg mat inn i reiret som vil ta livet av larver, maur og til sist dronning. Dyktige skadedyrbekjempere foretrekker lokking av maur i stedet for å bruke en kjemisk spray inne i hjemmet ditt. Åte regnes som et tryggere, mer grønt alternativ for husholdninger, og det viser seg også å være en mye mer effektiv metode for å bli kvitt maur.

Mauråte kommer i en rekke formuleringer som geler, flytende og granulat. Alle maur åter inneholder en kombinasjon av lokkemidler, vanligvis et sukker, karbohydrater eller et protein, og en maurgift. Den aktive ingrediensen er designet for å virke sakte og slik at den ikke forårsake umiddelbar død.

Ulempen med å bruke åte er at maur kan være kresne. Maur foretrekker noen ganger protein, og andre ganger har de lyst på karbohydrater. Hvis riktig lokkemiddel ikke er i åten som tilbys, kan maurene ignorere det fullstendig.

Maurspray er ofte frastøtende

De fleste insektmidler og sprayer vi får kjøpt inneholder middel som er kraftig frastøtende på maur. Slik at hvis maur blir oppmerksom på at det er blitt brukt spray i området, så vil de holde seg borte. Dette er en dårlig metode for å kontrollere maur. Maur vil alltid finne alternative måter, eller steder å oppholde seg, slik at et maursamfunn kan utvikle seg å bli større.

Konklusjon

Maur kan være en kilde til frustrasjon for huseiere, men det finnes flere effektive metoder du kan prøve for å bli kvitt dem. Prøv først å finne årsaken til at maur har invadert hjemmet ditt. Hold kjøkkenet og andre områder med matvarer godt lukket og tømt for matrester og søppel. Maurbokser og maurbekjempelsesprodukter kan også være effektivt hvis de blir brukt riktig.  Hvis disse metodene ikke fungerer, kan det være lurt å kontakte en profesjonell maurbekjemper for hjelp.

Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.

Ta kontakt
Scroll to Top