Skadedyrkontroll1

Trenger du  hjelp mot skadedyr? Ta kontakt idag!

Hvordan bli kvitt maur

Hvordan bli kvitt maur

Å bli kvitt maur kan være en utfordring. Vi har laget en enkel veiledning med noen få sjekkpunkter som kan gjøre din kamp enklere. Hvis du alikevel trenger hjelp, ta kontakt for en uforpliktende samtale. 

Hvordan bli kvitt maur

  1. Ha tilgjengelig riktige maurmidler for bekjempelse
  2. Fjerne alle mulige matkilder.
  3. Bruk tid på å finne ut hvor maurene beveger seg
  4. Hvis mulig, finne hvor reiret er.
  5. Bruke maurspray for å destruere reir hvis det er funnet
  6. Hvis ikke reir er funnet bruk forgiftet åte i maurstier
  7. Kontroller tiltak med jevne mellomrom
  8. Vær tålmodig! Maur har brukt tid på å etablere seg, du kommer til å bruke tid på bekjempelse.
maur i hus

Maurangrep er den viktigste grunnen til at folk ringer et profesjonelt skadedyrfirma. Maur i hjemmet ditt er vanskelig å bli kvitt! Det virker som om uansett hvor mange du dreper, er det en annen hær av maur som skal ta deres plass. I Norge har vi flere maurtyper som kommer inn i hjemmene våre og skaper problemer. 

De 2 viktigste er stokkmaur og sort jordmaur(sukkermaur). Det første trinnet for å bli kvitt maur er å utføre en grundig inspeksjon av hjemmet og hagen din. En grundig inspeksjon bør avdekke hvilken type maur du har å gjøre med og eventuelt hvor reiret er plassert. Vanligvis er kjøkken og bad de beste stedene å begynne maurinspeksjonen på, men inspeksjonen din vil sannsynligvis også føre deg utendørs.

Inspeksjon

Bruk en lommelykt, se bak og under apparatene som stekeovn, kjøleskap, oppvaskmaskin, under vasken og innvendige skap.

Hvis maurangrepet er alvorlig, kan du kanskje følge maursporet fra kjøkkenet eller badet til reiret. Siden aktivitet av maur kan være større om natten, kan en inspeksjon om kvelden gi mer avgjørende resultater.

Hvis en maursti ikke er tydelig, hjelper det noen ganger å legge ut litt mat, her kan man bruke syltetøy eller honning. Da vil en maursti etableres, slik at du lettere kan finne ut hvor de beveger seg. Ved å følge maurstien vil du sannsynligvis ende opp ved et hull i vegg eller gulv.

Hvor finner vi maurreir?

Maur er flinke til å holde seg skjult, de kan bygge reir under en rekke forhold. Se under steiner, vedhauger, under hageavfall, råtnende trestubber og eventuell vegetasjon på eller nær bakken i nærheten av maurstien.

bli kvitt maur

Bli kvitt matkilder

En annen viktig del for å få kontroll på maur i hjemmet ditt er fjerning av matkilder. Et maurproblem betyr ikke at hjemmet ditt er skittent. Men i skadedyrbekjempelse gjelder det å sikre at det ikke er tilgjengelig mat eller vann for maur. Forsøk på maurbekjempelse vil være lite effektiv hvis ikke matsøl eller smuler blir fjernet slik at maur har mindre tilgang på mat. Ikke glem å rengjøre grundig fra små husholdningsapparater, brødbrett og kjøkkenbenk.

Tette igjen inngangspunkter

Når du har å gjøre med arter av maur som stokkmaur, bør du finne ut hvor maur kommer inn. I noen tilfeller kan du eliminere maurproblemet mye raskere og enklere ved å tette igjen inngangspunktet. Maur er svært arbeidsomme og vil utnytte de minste sprekker. Ofte finner vi at de beveger seg opp langs grunnmur og inn i boligen.

Når du skal bli kvitt maur, er målet å drepe hele kolonien, inkludert dronningen. Hvis du ikke kan lokalisere og behandle reiret med maurspray, kan man bruke forgiftet åte. Med forgiftet åte bruker vi maurenes egne arbeidere til å ta med seg mat inn i reiret som vil ta livet av larver, maur og til sist dronning. Dyktige skadedyrbekjempere foretrekker lokking av maur i stedet for å bruke en kjemisk spray inne i hjemmet ditt. Åte regnes som et tryggere, mer grønt alternativ for husholdninger, og det viser seg også å være en mye mer effektiv metode for å bli kvitt maur.

Mauråte kommer i en rekke formuleringer som geler, flytende og granulat. Alle maur åter inneholder en kombinasjon av lokkemidler, vanligvis et sukker, karbohydrater eller et protein, og en maurgift. Den aktive ingrediensen er designet for å virke sakte og slik at den ikke forårsake umiddelbar død.

Ulempen med å bruke åte er at maur kan være kresne. Maur foretrekker noen ganger protein, og andre ganger har de lyst på karbohydrater. Hvis riktig lokkemiddel ikke er i åten som tilbys, kan maurene ignorere det fullstendig.

Maurspray er ofte frastøtende

De fleste insektmidler og sprayer vi får kjøpt inneholder middel som er kraftig frastøtende på maur. Slik at hvis maur blir oppmerksom på at det er blitt brukt spray i området, så vil de holde seg borte. Dette er en dårlig metode for å kontrollere maur. Maur vil alltid finne alternative måter, eller steder å oppholde seg, slik at et maursamfunn kan utvikle seg å bli større.

Konklusjon

Den sikreste måten å bekjempe maur på er en direkte bekjempelse med en hurtigvirkede maurspray rett i samfunnet. Dersom ikke dette lar seg gjøre, vil det være nødvendig med opprydning, tålmodighet og bruk av forgiftet åte. Lykke til!

Når du kjøper bekjempelsesmidler mot maur, anbefaler vi at mildlene er ferske. Butikker som skadedyrbutikken, skadedyrshop og skadedyrproffen er gode alternativer.

Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.

Steder vi utfører skadedyrkontroll

Larvik

Oslo

Bærum

Bergen

Moss

Ås

Tønsberg-Horten

Ønsker du å lese mer om skadedyr og skadedyrkontroll. Gå inn på FHI.no sine nettsider her

Ta kontakt