Skadedyrkontroll1

Skadedyrkontroll

Trenger du hjelp med skadedyrkontroll?

Bli kvitt skadedyr for godt med Skadedyrkontroll1. Våre tjenester er raske, effektive og tilpasset dine behov. Vi er utstyrt med kunnskap, erfaring og riktig utstyr før å løse ditt skadedyrproblem. Våre autoriserte skadedyrkontrollører har lang erfaring og høy kompetanse for å løse ditt problem raskt og effektivt.

Hva er skadedyrkontroll

Skadedyrkontroll er tiltak for å kontrollere, administrere, minimere eller fjerne uønskede insekter eller andre skadedyr, fra steder hvor de påvirker mennesker negativt. Med negativ påvirkning menes, overførsel av sykdommer, eller andre helseproblemer, påfører mennesker skade av materiell eller økonomisk art. Det kan også være psykiske påkjenninger som frykt, søvnmangel eller liknende.

Dersom man får skadedyr og ønsker å utføre den beste og mest effektive skadedyrkontrollen, bør man leie inn en godkjent skadedyrkontrollør. Vi forstår at skadedyrkontroll er en utgift man ikke ønsker å bruke penger på. Men ofte er dette mye billigere og mindre frustrerende enn å se penger og tid forsvinne uten at resultatene man ønsker oppnås. Det er vanskelig å si hva skadedyrbekjempelse vil koste. Men en god start er å ta kontakt med et skadedyrfirma før man forsøker utallige lure tips og triks selv. Dette er ofte noe som gjør at en bekjempelse blir mye mer utfordrende og tidkrevende enn nødvendig. Skadedyrkontroll hos oss koster fra 1900 kr og oppover. Enkle små oppdrag med ingen grunn til flere oppfølgingsbesøk, vil ligge i denne prisklassen.

Kan vi utføre skadedyrkontroll selv?

Ja, det er fullt lov å utføre skadedyrkontroll selv. Men man har ikke lov til å utføre tiltak for andre. Det vil si at for eksempel en vaktmester kan ikke utføre tiltak i et boretslag, dette krever at personen som utfører bekjempelse er en godkjent skadedyrkontrollør

Vi har alle hørt om mange fantastiske metoder for skadedyrbekjempelse som vi helt sikkert på et tidspunkt har, eller vil prøve. Mange leter på nett for å finne løsninger. Google har selvfølgelig alle løsningene, som i det øyeblikket du leser det, virker som en god ide å prøve. Dessverre er disse “velprøvde” gode løsningene på akkurat ditt problem veldig ofte nytteløse. Vi har hørt om de fleste gode råd og anbefalinger, når det kommer til  skadedyrkontroll. Mange har i desperasjon forsøkt alle disse metodene, før de forsto at kampen ikke ville løses uten riktig kunnskap, utstyr og erfaring. Google har sannsynligvis svaret på de fleste problemer. Men uten riktig forståelse for biologi og kunnskap om bekjempelser, erfaring og riktig utstyr, vil kampen mot skadedyr stort sett alltid mislykkes.

skadedyrkontroll

Skadedyrkontroll, kjerringråd!

Vi skal ta for oss noen av de mest kjente rådene og forslagene som verserer på google og folkemunne. Alle disse rådene er “best” for at vi skal få en skadedyrfri tilværelse.

  1. Diesel – Ja, noen tror faktisk dette er et av de «beste» triksene for å bli kvitt maur. Hell på diesel, hvis du også er av den litt tøffe typen og tua ikke er nær huset, TENN PÅ😉. Dette høres ut som en sikker død for maur. Sannheten er at siden maur lever så langt nede i jorda, så vil bare toppen av tua bli ødelagt. Resultatet er at det lukter diesel, farlig var det også, tua flytter til en annen plass. Trygt alternativ med like god effekt er kokende vann😊
  2. Melis og bakepulver. Dette er en velkjent og “god” metode for å ta sukkermaur. Blandingen skal visstnok gjøre at maur faktisk eksploderer. Når du ser maur inne på våren så er de på leting etter mat, fordi tilgang på mat ute er begrenset. Veldig liten del av maurtua forlater reiret på leting etter mat. Så om du klarer å ta livet av disse arbeiderne, vil tua være omtrent like stor. Mange mener at dette fungerer godt😊 . Sannheten er at på våren, når maur kommer inn, vil de kun søke mat når tilgangen ute er liten. Etter det liker de seg best ute. Så å fjerne matkilder inne vil ha like god eller bedre effekt.
  3. Fun light mot maur. Helle rett i tua eller på maurstier skal visstnok ha en effekt. Om sukkermaur dør av Fun light? Det vet vi ikke, men det er ingen ingredienser som vil være interessante for maur å spise, så de holder seg nok unna.
  4. Så har vi den effektive metoden med kanel. Har du fått maur i hus? Bruk kanel😉 Kanel er som mange andre urter og krydder, ganske kraftige på lukt. Denne lukten har vist seg at insekter ikke liker. Så ja, kanel virker for å holde insekter borte. Bare spre et jevnt lag med kanel i hele boligen, så vil insekter holde seg borte fra de områdene du har brukt det. Men det vil kanskje vi også. Kraftig lukt av kanel i hele huset er kanskje ikke det vi ønsker å bo i selv heller😉
  5. Dette er egentlig ikke et gjør det selv triks, men allikevel et kjent utsagn vi hører altfor ofte. Når rotter og mus spiser gift vil de gå til en vannkilde å dø, fordi giften gjør dem tørste. Da slipper man luktproblemer i en bolig etter giftbruk. Høres flott ut! Men sannheten er en helt annen. Rottegift og musegift inneholder som oftest blodfortynnende middel. Rotter og mus vil føle seg syke og dø. Når dyr føler seg syke, søker de en trygg plass å være. Den trygge plassen er ofte allerede funnet for lenge siden. Den kalles hjem. Er hjemmet deres i vår bolig, så er det der den velger å dø.
ekspert på skadedyr

Hvordan utføre skadedyrbekjempelsen

Vi fikser det selv. Trenger ikke hjelp til dette, fordi det blir dyrt… Vi raser av gårde til nærmeste sted de selger insektmiddel. Rådfører oss med personen som står i kassa om hva som er et «bra» produkt. Kjøper 2 av disse, og en som vi har trua på selv. Nå skal det blandes til en cocktail disse insektene sent skal glemme. Da lykkes vi sikkert😉

Det har seg nemlig slik, at de fleste insektmiddel på våre utsalgssteder inneholder stort sett samme virkestoff, eller virkestoff type. Så en blanding de sent vil glemme, er egentlig ingen blanding i det hele tatt. Hvis vi går litt i dybden på slike stoffer og ser på tidligere kontrollerte forsøk. Da ser vi faktisk at det eneste som kan skje er at produktene kan miste effekt av å bli blandet Bekjempelsen er uansett i gang og vi går på med kraftig pågangsmot. Huset blir fylt med alt fra kanel, bakepulver, litt diesel langs husveggene og en «blanding de sent vil glemme». Nå er vi straks i mål. Ser ikke et insekt på flere dager og regner med at nå har far gjort jobben😉

Endelig skal vi få tilbake huset. Frem med støvsuger, fjerner alt fantastisk pulver, diesel slutter heldigvis å lukte etter en tid, insektmiddelet vi la ut syns jo ikke, så det går bra. 2 uker går, 3 uker går – så trur du ikke det plutselig dukker opp noen små kryp igjen. Hva skjer??

skadedyrhjelp

Hvorfor mislykkes egen skadedyrkontroll

Som sagt tidligere, er det mange ting insekter ikke liker og som de finner repellerende(frastøtende). Dette er alt fra kanel, sitrus, lavendel olje, eukalyptus olje og ikke minst den kraftigste av dem alle pyretriner. Pyretriner er den originale, naturlige insektgiften som de fleste bekjempelsesmidler er laget etter. Så alle insektssprayer du får kjøpt i butikken har en frastøtende effekt på insekter. Det vil si at alle insekter du treffer med disse vil sannsynligvis dø, men de du ikke treffer, holder seg unna stoffet. Dette vil i korte trekk si at i den perioden stoffet virker, så vil det være mindre insekter i det området. Ingen god bekjempelse.

stokkmaur

Trenger vi hjelp til skadedyrkontroll?

Etter alle disse gode forsøkene har vi nå ofte gjort ting verre for oss selv. Alle våre velmenende tiltak og forsøk på bekjempelse av skadedyr, har gjort det slik at skadedyrene har funnet andre steder i boligen å oppholde seg. Før våre forsøk hadde vi i hvert fall en anelse om hvor kjernen av angrepet var. Nå er det veldig mye mer usikkerhet rundt aktiviteten. Det er i slike tilfeller bekjempelser av insekter også blir ekstra krevende for en profesjonell skadedyrkontrollør.

mus

Kan vi gjøre noe selv?

JA. Vi hjelper ofte til med å starte bekjempelser. Kunden fortsetter selv med et fastsatt program og hjelpemidler de får av oss. Dette er en rimelig måte å lykkes med skadedyrbekjempelse på. Flere insekter slår seg ned i våre boliger på grunn av manglende ventilasjon, eller fuktinntrenging. Her kan faktisk løsningen være så enkel som å åpne ventilene.

Tysk kakerlakk

Dekker forsikring skadedyr

Skadedyrangrep kan lage store skader hvis det får lov til å utvikle seg over tid. Mange har forsikring mot skadedyrangrep og skader gjort av skadedyr. Dette er en billig måte å overføre risiko til forsikringsselskapet. Dersom man må benytte seg av en skadedyrforsikring, er det viktig at skaden har oppstått i perioden boligen har hatt forsikring. Det er mange måter å tidfeste et skadedyrangrep på. Selv om det anbefales å tegne en skadedyrforsikring, er det viktig å huske på at den kun gjelder skader oppstått fra forsikringen ble aktiv. Det er for sent å tegne forsikring etter at du begynner å se skadedyr.

Trenger du hjelp til skadedyrkontroll. Ta kontakt idag for en uforpliktende samtale.

Scroll to Top