Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skjeggkre

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skjeggkre

Skjeggkre er små vingeløse insekter som tilhører ordenen børstehaler. De er kjent for deres karakteristiske utseende, som inkluderer en langstrakt kropp og lange antenner. Skjeggkre er vanligvis gråaktige eller sølvfargede, og de har en rekke hår eller «skjegg» som stikker ut fra kroppen deres, derav navnet. De ble først oppdaget i Norge i 2013, og siden da har antallet utryddelser økt raskt. Skjeggkre er vanligvis funnet innendørs, spesielt i nyere bygninger, over hele Norge. De er ikke farlige og forårsaker minimal materiell skade på bygninger.

Ta kontakt

Skjeggkre og sølvkre

Skjeggkre og sølvkre har mange likheter, men skjeggkreet har litt større og har lengre hale. De er altetende og kan spise på små mengder tørr mat, døde insekter, tørre planter og andre organiske materialer. De kan forårsake skade

sølvkre
Sølvkre
Skjeggkre

Trives i nye boliger

Ofte finnes disse insektene veien inn i nyere boliger. De er nå blitt mer vanlige i hus og leiligheter over hele landet. Eldre boliger har sjeldnere skjeggkre, mens nyere bygg oftere invaderes av de plagsomme insektene. Ingen vet årsaken. I 2019 var 60-70 prosent av meldte skjeggkreskader på boliger som er var nyere enn 10 år.

Hvordan lever skjeggkre?

Skjeggkre har gode spredningsevner og kan klemme seg inn i tynne sprekker og spre seg gjennom rør, ventiler og kabler. Utviklingen fra nymfe til voksen avhenger av temperaturen og tar 18 måneder til 3 år. Etter å ha nådd seksuell modenhet, kan skjeggkre leve lenge og legger omtrent 50 egg per år.

skjeggkrebehandling

Effektive metoder for å bekjempe skjeggkre, inkluderer bruk av forgiftet åte. God renslighet, som støvsuging, kan begrense tilgangen til mat og redusere befolkningsveksten. Reduksjon av fuktighetsnivåene i hjemmet kan også skape mindre gunstige forhold for skjeggkre. Det er viktig å unngå å bringe nye skjeggkre inn i hjem. Profesjonell bekjempelse av skjeggkre fungerer veldig godt. Hvis du har en skjeggkre-infestasjon bør du kontakte et skadedyrfirma. Pris eksempel på en bekjempelse i en normal enebolig ligger på 3500 – 6000 for en behandling.

Forskning

Forskning har vist at bruk av forgiftet åte med indoxacarb, er svært effektivt i kontrollen av skjeggkre. Denne metoden har vist en reduksjon av antallet individer i en bolig på over 90% på 12 uker. Dette er et enkelt og greit tiltak som ikke tar lang tid å gjennomføre. Behandlingen virker i opptil 18 måneder viser den seneste forskningen. Selv om denne metoden er veldig effektiv, er det likevel ingen garanti for at man blir kvitt skjeggkre helt. Tetting av sprekker og åpninger kan gjøre det vanskeligere for skjeggkreene å spre seg. God renslighet er viktig for å fjerne matkilder for skjeggkre.

bekjempelse av skjeggkre

 

Boligsalg

Dersom du har skjeggkre i boligen, kan dette skape utfordringer ved salg. Selv om de ikke forårsaker betydelig skade, kan potensielle kjøpere se på dette som negativt under salgsprosessden. Det er viktig å være åpen og ærlig om eventuelle skjeggkreproblemer når du selger boligen din. Tidligere kunne skjeggkre gi erstatning dersom det ikke var opplyst ved salg, men slik er det ikke mer.

Helsefare

Selv om skjeggkre kan være irriterende, er de ikke kjent for å være skadelige for menneskers helse. De biter ikke mennesker og er ikke kjent for å spre sykdommer. Imidlertid kan deres tilstedeværelse føre til stress og ubehag for noen mennesker.

Vanlige spørsmål:

Hvilken skade gjør skjeggkre?

Skjeggkre kan forårsake skade på objekter laget av plantematerialer. De kan gnage på papir, klær, tapet, bøker og andre lignende materialer. Selv om de ikke forårsaker strukturell skade på bygninger, kan deres tilstedeværelse være irriterende og ubehagelig.

Er det normalt å ha skjeggkre?

Skjeggkre er vanlige innendørs skadedyr, spesielt i nyere bygninger. De trives i høy fuktighet, men kan også overleve i tørre områder. Det er ikke uvanlig å finne dem i hjem, men en stor infestasjon kan indikere et høyere nivå av fuktighet eller tilgang til matkilder.

Er det vanskelig å bli kvitt skjeggkre?

Å ta skritt for å fjerne skjeggkre kan være en utfordring, derfor er det viktig å forstå deres evne til å skjule seg på flere utilgjengelige steder. Effektive metoder for å få kontroll over situasjonen inkluderer bruk av forgiftet åte, samt å opprettholde god renslighet for å begrense deres matkilder. Det er også fordelaktig å redusere fuktighetsnivået i hjemmet for å skape ugunstige forhold for skjeggkre. I visse situasjoner kan det være nødvendig å søke ekspertise for å håndtere problemet med disse insektene.

Kan skjeggkre komme i senga?

Skjeggkre er nattaktive og kan bevege seg rundt i hjemmet ditt om natten. Selv om de foretrekker å bo i sprekker og hulrom, kan de noen ganger oppdages de i senger. Imidlertid er de ikke kjent for å bite mennesker eller forårsake helseproblemer.

Konklusjon

Skjeggkre, som har blitt mer vanlige i Norge, spesielt i nyere hus, kommer med utfordringer, men er ikke skadelige for menneskers helse. Selv om de får tilgang til og spiser ulike materialer, er skaden de forårsaker ofte lite betydelig. Det er viktig å være underrettet om deres tilstedeværelse, spesielt ved boligsalg. Effektive metoder for bekjempelse er tilgjengelige, og med riktig kunnskap kan man håndtere og begrense deres spredning i hjemmet.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Skroll til toppen