Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hva du skal gjøre med flygemaur i hjemmet ditt

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hva du skal gjøre med flygemaur i hjemmet ditt

Maur med vinger

De fleste maur har ikke vinger, men noen maur, som hanner og unge dronningmaur, klekkes med vinger. Disse vingede individene kalles flygemaur, men det er viktig å påpeke at de ikke utgjør en egen maurart. Arbeidermaur, som utgjør størstedelen av kolonien, klekkes uten vinger og er sterile.

Ta kontakt

Flygemaur inne

flygemaur

 

Å se flygende maur i hjemmet ditt er aldri et godt tegn, men å ha disse bevingede maurene dukke frem fra lister eller hulrom er spesielt problematisk. Dette er fordi maur bare har vinger når de gjør seg klare til å utvide sine kolonier. Om sommeren kan flygemaur rett og slett ha kommet seg inn gjennom en åpen dør eller gjennom et annet hull eller sprekk.

Opplever du store ansamlinger med flygemaur inne, bør du kontakte oss i Skadedyrkontroll1. Vi kan gi råd eller hjelpe til med å løse problemet.

Hva er en flygemaur?

Ellers kjent som alates, flyvemaur er ganske enkelt maur som er kjønnsmodne.

Men om vinteren, lever og yngler ikke maur i det fri. Så hvis det sees maur i hjemmet ditt om vinteren, er det mest sannsynlig at maurene lever innenfor strukturen til hjemmet ditt, og enda verre er det svært sannsynlig at det er et maurreir i strukturen.

Hvorfor svermer maur?

Enten den bevingede mauren du ser er en stokkmaur eller sukkermaur, betyr vingene at insektet er en reproduktiv hann eller dronning – de eneste medlemmene av en maurkoloni som kan formere seg. Maur svermer for å pare seg, så dør hannene etter å ha gjort sin plikt, og dronningene slipper vingene for å finne et hekkested.

På grunn av dette kan en bevinget maur sett innendørs om sommeren bare bety at den fløy inn utenfra. Den vil sannsynligvis dø før den kan finne et godt hekkested, og det er ikke nødvendig med skadedyrbekjempelse for mauren. Men fordi maurene ikke er aktive utendørs om vinteren, betyr en flygende maur som er sett innendørs på dette tidspunktet mest sannsynlig at maurene hekker i strukturen.

Det er sjelden at maur svermer i det hele tatt om vinteren, men de har vært kjent for å gjøre det i varme områder av infiserte bygninger. Så sverming av maur inne er et av de sikreste tegnene på at maurene har bosted i konstruksjonen av bygningen..

Stokkmaur behandling

Mens stokkmaur kan finnes hekkende i tørt tre, er det mer sannsynlig at de finnes i tre som er vått, fuktig og/eller råtnende. Det første trinnet er å reparere eller erstatte råtnet treverk for å fjerne havnen og bidra til å forhindre fremtidig angrep.

Det neste trinnet er bruken av et insektmiddel for å kontrollere og drepe maur som har bygget reiret sitt innendørs.

  • Pulver: Ett alternativ er insektdrepende pulver som er formulert for maur og er ment for innendørs husholdningsbruk. Dette kan brukes i området der maurene hekker. Hvis det er vanskelig å komme til området, kan det være nødvendig å bore små hull slik at pulver kan blåses.
  • Åte: Et annet alternativ er å bruke åte. Selv om åte virker mye tregere, kan de være enklere og tryggere å bruke. Maurene vil plukke opp åten og bære det tilbake til kolonien og dronningen for å eliminere hele kolonien. Fordi maurlokkemiddel som selges i butikker ofte er merket for mange forskjellige maur, les alltid etiketten for å være sikker på at den er formulert for stokkmaur og følg alle etikettanvisninger.
  • Sprøytemiddel: Insektsprayer vil ha liten innvirkning på maur som søker etter mat, fordi sprayen vil drepe kun mauren som søker etter mat. Men hvis maurene bare har fløyet innendørs utenfra, kan spray gi en midlertidig effekt fra disse sporadiske inntrengerne.

Når du bruker et insektmiddel, er det viktig og lovpålagt å lese og følge alle etikettanvisninger.

Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 hvis du har problemer med maur.

Vi samarbeider med dyktige lokale skadedyrfirmaer i store deler av landet, som kan hjelpe deg lokalt der du er.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top