Skadedyrkontroll1

Trenger du  hjelp mot skadedyr? Ta kontakt idag!

Tips mot mus

Tips til å bli kvitt mus

Mus kan gjøre mye skade siden de spiser nesten hva som helst. I jakten på reirmaterialer kan de for eksempel finne på å gnage på ledninger til det blir kortslutning og resulterende Brann. Vi går igjnnom noen gode tips mot mus.

mus i veggen

Tett igjen musehullene:
Hindre mus fra å komme inn. Pass på at det ikke er hull og innganger for mus, og at det ikke er mat de kan gnage på.
Bruk metallnett eller stålull:
Lukk kjellervinduer, sjekk at alle vinduer er intakte, at ventilasjonsåpninger har finmasket trådduk, at dører lukkes tett og at det ikke vokser trær eller busker tett inntil veggen. Lukk alle hull med finmasket metallnett eller stålull. Plasser eventuelt metallskjermer på vertikale rør slik at mus ikke kan klatre over dem.
Pakk all mat sammen og oppbevar i kjøleskapet eller i lukkede beholdere. Pass på at det ikke er kjøkkenavfall for mus å finne.

Bruk av feller

Bruk feller hvis mus har kommet inn i hus. Bruker du gift innendørs risikerer du at musene ligger i gjemmestedene og dør, og så har du en død mus liggende for eksempel under gulvet, der den lukter og kan bli opphav for fluer og fleskeklanner. (bille).

Hvilke musefelle er best?

Når man skal velge riktig musefelle, er det flere faktorer man bør ta hensyn til. Skadedyrkontrollører velger ofte en felle som er følsom, enkel å spenne opp, har en kraftig fjær og er enkel å plassere. Når det gjelder hvem musefelle vi mener er den beste, har vi valgt å bruke denne enkle men sikre fella:

best musefelle

Vi velger denne musefella, som vi har lang erfaring emd å bruke. Fella til høyre er vår klare favoritt, da den er noe kraftigere og har en utforming som gjør at mus ikke klarer å trekke seg ut av fella for å dø en annen plass, dersom den ikke momentant dør av slaget. disse musefellene kan du få kjøpt her.

 

Hva skal du bruke som åte i fella?
Hvis du bruker en klappfelle, legg åten som skal brukes godt festet til utløseren av fellen. Til husmusen kan åte være leverpostei, pølse, ost eller peanøttsmør, mens skogsmusen foretrekker peanøttsmør, valnøtter eller mandler. Begge typer mus kan også lokkes med peanøttsmør, rosiner eller sjokolade
Ta vare på kjæledyr:
Plasser feller vinkelrett på panelene og veggene med slagstangen vendt mot veggen der musene er. Pass på at hunder og katter ikke kan komme borti fellen.

Bruk av gift

Bruk kun musegift eller rottegift om nødvendig.

Oppbevar alltid musegift trygt og utilgjengelig for barn og kjæledyr.
Plasser gift i sikre beholdere som plastrør eller lignende.
Kun gift solgt i ferdig fyllte sikre stasjoner er tillatt til privat bruk mot husmus og de kan kun brukes innendørs. Giften skal derfor ikke taes ut av boksen for å legges på andre steder.

Fjerning av døde dyr
Vær forsiktig og fjern døde mus hvis du har sluppet ut gift. På etiketten kan du se hvordan du kvitter deg med døde rotter eller mus.

Hva med andre dyr eller fugler?

Ta vare på fugler og andre mindre dyr. Musegift er mindre giftig for andre større dyr. Det skal ganske store mengder til før en katt eller hund dør av gift. Men dersom andre dyr jevnlig spiser mus eller rotter som et påvirket av gift, kan disse etterhvert få i seg så store mengder at de kan dø. Fugl er spesielt utsatt for dette.
Ta kontakt med skadedyrbekjemperen
Hvis du fortsatt ikke kan bli kvitt mus, bør du kontakte autoriserte skadedyrbekjemper. De kan bruke andre midler og har lang erfaring i bekjempelse av mus.

Tips for et musefritt hjem

Forebygg det eller bruk feller. Gift er den siste utvei.

Hvordan merke om du har mus?

Se etter ekstremer, skrapelyder, stygg lukt og skader f.eks. ledninger er typiske tegn på mus eller rotter.

Lær forskjellen mellom mus og rotter

Har du besøk av en mus, vil det ofte være en husmus eller en skogsmus. Er du usikker på om du har rotte eller mus kan adferd være en viktig faktor. Mus legger fra seg mere spredt avføring og du vill lettere finne ekskrementer. En rotteunge er alltid større enn en voksen mus.

Hvilken feller er best?

Noen feller er laget for å fange mus i live, mens andre dreper dem.
I en musefelle kan du legge alt fra havregryn, peanuttsmør, rosiner, nøtter, krydrede pølser og sjokolade.

Det er viktig å vite at man som privatperson ikke skal bekjempe mus med kjemiske midler. Har du mistanke om at det er mus der du bor, bør du kontakte et skadedyrfirma.

Ta kontakt