Skadedyrkontroll1

Trenger du  hjelp mot skadedyr? Ta kontakt idag!

Rotter og mus: skader de forårsaker

 

En rotte eller mus i hjemmet ditt kan medføre mye risiko. Gnagere kan spre sykdom, og både rotter og mus kan forårsake mye skade på strukturen i hjemmet ditt, samt spise og forurense maten din og kjæledyret ditt.

 

Skader

Rotter og mus kan forårsake strukturelle skader på hjem, leiligheter, kontorer og praktisk talt alle typer bygninger gjennom gnaging, reirbygging og avføring:

 • Mus vil tygge på omtrent alt som de ser som nyttig når de bygger reir. Dette kan være tre, papir, tøy, bøker osv.
 • En mus vil gnage og grave seg ned i polstrede møbler eller bilseter for å lage et skjult rede.
 • Isolasjon er heller ikke trygt for mus. De vil tunnelerelage tuneller inn i isolasjon inne i vegger og loft, enten for å lage et hjem eller for å samle myke materialer til reirene deres.
 • Mus vil også tygge på isolasjonen rundt ledninger. Dette har vært kjent for å forårsake en reell brannfare.
 • Mus vil til og med bygge reir i store elektriske apparater, tygge seg gjennom isolasjon og ledninger, noe som kan føre til at apparatet kortslutter, fungerer feil eller fører til brannfare.
 • Musene har ingen respekt for noen gjenstand, de vil gnage på og inn i omtrent enhver tyggbar gjenstand som er lagret på loftet, kjelleren, garasjen eller skapet, inkludert uerstattelige familiearvestykker, verdifulle malerier og viktige dokumenter.

Jo mer gjemt og uforstyrret en gjenstand eller et område er, desto mer sannsynlig er det at en mus eller rotte ser det som et komfortabelt, trygt hjem.

Når den musen beveger seg rundt i hjemmet ditt og søker hekkematerialer, mat og vann, vil den etterlate seg urinspor og avføring. Ikke bare forurenser disse overflatene og maten de lander på og forårsaker potensiell spredning av sykdom, men de etterlater også et duftspor for andre mus – og forteller dem at dette er et flott sted å bo.

 

Matvarer

  • Mus er ikke veldig kresne når det kommer til mat, de lever av et stort utvalg av lagrede matvarer eller kjæledyrfôr.
  • Hvis en matvare kommer i en pappeske eller papirinnpakning – er det en dobbel bonus for musen. Emballasjen kan brukes til hekking og maten inni til spising.
  • Mens de er i skuffer eller skapet, vil musen også forurense maten med urin, avføring og hår.
  • Selv om den bare spiser omtrent tre gram mat per dag, anslås det at en mus forurenser og ødelegger 10 ganger mer mat enn den spiser når den forlater avføringen, napper på pakker og etterlater mange delvis spiste matvarer, og etterlater alt. uspiselig og uegnet for mennesker eller kjæledyr.
  • Selv uten mat inni, vil en mus gnage på plastbeholdere og tregjenstander, tørkepapir, servietter osv. til reirene sine.
  • Utenfor kan mus og rotter skade strukturen i hjemmet ditt i sine forsøk på å komme seg inn. Mus trenger et hull på størrelse med en krone for å presse seg inn i boligen din. Men hvis et hull blir funnet, og det ikke er helt stort nok, vil den gnage til det er det.

 

 • Mus kan også grave opp og spise av nyplantede avlinger i hager, forårsake skade før høsting og grave seg inn i andre områder på eiendommen for mat og hekking.

Les mer her om rotter og mus og hvordan bli kvitt dem?

 

Ta kontakt