Skadedyrkontroll1

Maur i Bodø, Nytt lokalt skadedyrfirma

Nord Skadedyrkontroll

Vi har tatt en prat med Pål Stabek som nylig har etablert et lokalt skadedyrfirma i Bodø, etter mange år som lokal representant for et av de største skadeselskapene i Norge. Pål forteller at, maur kan skape store ubehag når de kommer inn i hjemmet ditt. De kan også lage skader i konstruksjonen hvis de får være der over lengre tid. Men ofte er maur et tegn på at det er et underliggende problem med boligen. Derfor kan det være bra å få hjelp av en skadedyrbekjemper for å avdekke hvorfor du har fått maur i hus.
Maur kan være små, men de kan skape store problemer når de flytter inn i hjemmet ditt. Maur i Norge kan variere fra 3,5mm til 18 mm, avhengig av arten. Så langt Nord som in Bodø, er heldigvis ikke den fryktede stokkmauren like ofte å finne, sier Pål

 Hvordan bli kvitt maur

Mens maur stort sett er relativt ufarlige, kan noen maurangrep forårsake betydelig skade på hjemmet ditt. De kan til og med bli en helserisiko, siden de faktisk kan bære skadelige bakterier til maten de angriper. Bortsett fra disse farene, kan det å ha maur i huset være en stor kilde til irritasjon. Ingenting forstyrrer en fredelig morgen raskere enn et opptog med maur på kjøkkenbenken.

Å bli kvitt maur som har bosatt seg i vegger, gulv eller tak, er ingen enkel oppgave. Noe som er en av grunnene til at skadedyrbekjempelse av maur er noe av det skadedyrfirmaer jobber mest med, spesielt fra mai og utover sommeren. Vi skal gi deg et innblikk i hvordan vi blir kvitt et maurangrep. Det vil også kanskje gi deg noen ideer om hva du kan gjøre i tilfelle du opplever maur inne. Det vil også hjelpe deg å vite når du må ringe etter profesjonell hjelp.

Hva gjør man med maur i huset?

Som med de fleste ting som involverer skadedyrbekjempelse, begynner det hele med å bestemme hva slags maurangrep du står overfor. Det finnes flere forskjellige typer maur, og hver og en har sine egne unike egenskaper vi må overvinne.Å bestemme hvilken maurart du har å gjøre med er det første trinnet i å kontrollere maur innendørs.
De vanligste typene maur som finnes i Norge er Stokkmaur, sort og brun jordmaur(sukkermaur), skogsmaur og tremaur. Her i Nord er det som oftest sort jordmaur, også kalt sukkermaur som vi oftest finner inne i boliger, sier Pål.Dersom man ikke klarer å finne eller å blottlegge maursamfunn bør man ikke benytte seg av sprøytemiddel mot maur. I de tilfellene man kun ser tilfeldig aktivitet, bør man bruke gitfig åte som middel for å bekjempe maur. I mange tilfeller vil hjelp fra et skadedyrfirma være den enkleste og billigste løsningen. Man sparer seg da for frustrasjon og mislykkede forsøk på å bli kvitt maur.

Hva gjør en Nord skadedyrkontroll med maur?

Vi vil begynne med å inspisere hjemmet ditt for å bestemme arten og omfanget av angrepet. Dette vil fortelle mer om hva som er årsaken til problemet, og hvilke tiltak som må til for å bli kvitt maur i boligen.

Det finnes mange typer maur i Norge, men ikke alle utgjør en trussel for hjemmet ditt. Maurtypene som bør bekjempes dersom de bosetter seg eller kommer inn i boliger er: Stokkmaur, sort jordmaur, brun jordmaur, svart tremaur, skogsmaur, sauemaur og faraomaur.

Vi har flere typer maur vi kan støte på inne i Norge, men disse er sjeldnere og ofte ikke nødvendig å bekjempe. Dette er mair som: Eitermaur og kompostmaur, forteller Pål.

Sort og brun jordmaur

Jordmaur blir ofte kalt sukkermaur og måler omtrent 3,5 mm, selv om dronningen kan 2-3 ganger så stor. De er svarte eller brune i fargen, dermed navnet.

Jordmaur har en tendens til å danne rette linjer mellom deres koloni og mat- og vannkilder. De livnærer seg på søt honningdugg etterlatt av bladlus. Inne i enn bolig leter de først og fremst etter matkilder som er lik dette. Dermed kan frukttrær, roser og visse busker føre til litt svartmaurangrep.

Når de bosetter seg innendørs kan de etablere kolonier på innsiden av vegger, bak en murfasade, i gulv eller lignende. Ofte blir maurangrep funnet direkte i nærheten av varmekilder som elektriske ovner, varmekabler eller andre varmekilder

Når arten er identifisert, vil vi gå igang med en tilpasset bekjempelse. Dersom vi finner reiret vil vi blottlegge dette å bekjempe det direkte med sprøytemiddel, dette er den raskeste og sikreste metoden å bli kvitt et angrep.

Dersom maurreir ikke blir funnet, eller det ikke er mulig av noen årsaker å komme til, vil vi begynne en systematisk bekjempelse med forgiftet åte. Dette er mer tidkrevende, men i de aller fleste tilfeller vil dette også lykkes. Når en autorisert skadedyrbekjemper tar på seg oppdraget, har vi tilgang på fantastisk gode bekjempelsesmidler. Nord skadedyrkontroll, bruker kun det beste som finnes på det profesjonelle markedet. Vi ønsker kun at våre kunder skal bli fornøyde, så da er kun det beste godt nok, sier Pål Stabekk eier og grunnlegger av Nord Skadedyrkontroll. Trenger du hjelp av Pål kan du ta kontakt på telefon. 41 22 22 50

Trener du gode maurprodukter, se www.skadedyrproffen.no

Ta kontakt
Scroll to Top