Skadedyrkontroll1

Trenger du  hjelp mot skadedyr? 

Fakta om maur du ikke visste

Fakta om maur

Maur er et av de mest kjente insektene. Vi vet om maur, men vet vi virkelig om maur? De fleste av oss mennesker vet veldig lite om maur. Maur er interessante skapninger. De lærer oss om hardt arbeid. Rundt 12 000 arter av maur er over hele verden. Dette dyret er i stand til å bære mmer enn 20 ganger sin egen kroppsvekt.

Fakta om maur

Jeg vet det er vanskelig å tro, men vekten av verdens befolkning vil være lik vekten til alle maur. Maur er de lengstlevende skapningene på jorda.

De fleste vet at maur lever i maurtuer, og noen kan gi et smertefullt bitt. De fleste maurene har to øyne; de har få linser som de kan se veldig godt med.

Vi vil fortelle deg seks fakta om maur du ikke visste i denne artikkelen.

1. Det er mange maur i verden, mer enn mennesker

Hvis du lurer på hvor mange maurarter som finnes i verden? Vel, mer enn 12 000 arter av maur har over hele verden. Hver har spesielle egenskaper som hjelper dem å overleve i sitt geografiske område.

2. De har overmenneskelig styrke

Maur er sterke. De kan bære mellom 10 og 50 ganger sin egen kropp. Hvis en 10-åring hadde styrke som en maur, kunne de lett løftet en bil.

3. Maur har ikke lunger

Det er mange maurarter som ikke har lunger og andre som har det. Små og mangler kapasitet til komplekse organsystemer som vårt, er maurene ikke like motstandsdyktige mot sykdommer og sykdommer som oss. Maur har luftrør kalt spirakler som lar dem puste. De får oksygenet de trenger fra luften som passerer gjennom disse åpningene.

4. Maur har ikke ører

De har ikke ører, men det betyr ikke at de ikke kan høre på noe. Maur kan høre ved å føle vibrasjoner i bakken med føttene. De har spesielt følsomme knebein.

Maur hører ved å føle vibrasjoner i bakken gjennom foten fordi de har eksepsjonelle sansevibrasjoner på knærne og bena.

5. Maur kan overleve under vann

Det ble rapportert at maurene overlevde den store flommen. Prosessen med å puste for maur er unik. De har evnen til å holde pusten under svært ugunstige forhold. Maur kan holde seg i live under vann i omtrent 24 timer.

6. Maur har en enorm hjerne

En av fakta om maur du ikke visste er at maur har en enorm hjerne. Blant alle insektene har de enorme hjerner. De har 250 000 flere celler i hjernen enn andre skapninger. Maur anses å være en avde smarteste skapningene på jorden.

Konklusjon: Maur er sosiale insekter, noe som betyr at de lever i kolonier. De har utrolig styrke i forhold til størrelsen. Maur er sosiale insekter, noe som betyr at de lever i store kolonier eller grupper. Når maur spiser andre insekter eller dyr, hjelper de med å gjenbruke og gjødsle alt rundt dem. Selv om maurene er små i størrelse, lærer de oss å jobbe hardt. Grunnlaget for deres suksess er en sosial organisasjon, evnen til å bevege seg raskt og kraftige selvforsvarsevner.

Trenger du hjelp med å bli kvitt maur, ta kontakt med oss idag for en uforpliktende samtale.

Fortsett å lese

Ta kontakt
Scroll to Top