Skadedyrkontroll1

Tips for å fjerne vepsebol

Vepsebol

Det er mest sannsynlig at veps invaderer hjemmet ditt på sensommeren. Veps stikker eller biter sjelden med mindre de blir berørt, forstyrret, skremt eller skadet. De fleste veps som stikkveps og jordveps er derimot voldsomme og vil stikke gjentatte ganger hvis de blir forstyrret.

Selv om du kan bli kvitt veps på egen hånd, husk at de kan være skadelige, spesielt i store svermer. Hvis du er usikker, bør du ringe en skadedyrbekjemper for å fjerne vepsebol. Hvis du er allergisk mot veps eller bienes stikk, bør du ta forholdsregler og søke medisinsk hjelp. Hvis du er selvsikker nok til å ta tak i problemet selv, kan du lese videre for fjerningstips.

Typer veps

Veps og vepsestikk er en grunn til å være redd. Mange veps kan være aggressive, og deres stikk kan forårsake ekstrem smerte. Selv om de kan ha forskjellige reir mønstre, er alle typer veps i stand til å invadere ditt hjem, veranda, lagringsrom eller garasje, samt andre bygninger.

Stikkveps

Veps er en stor gruppe av bier som lever i forskjellige kolonier. De bygger reirene sine av papir. De lever hovedsakelig i trær, planter, bygninger og noen ganger bygger de reir nær befolkede områder som hus, garasjer og skjul. De vil forsvare reiret sitt med samme omsorg som veps. De vil følge målet over lange avstander for å stikke dem. De er veldig aggressive og kan stikke flere ganger, noe som er uutholdelig.

Veps lever i sosiale kolonier. Kroppene deres er kuleformede, med gule og svarte striper rundt magen. Siden de er tiltrukket av menneskelig avfall, rydder de søppelkasser og mat. Veps er aggressive og kan stikke mer enn en gang. Veps bygger reir på bakken, bygninger, trær og busker, blant annet. Du kan finne reirene deres i underjordiske hull, takutstikk og takskjegg, ventiler, bak skodder eller veggåpninger inne i hus og bygninger. Størrelsen på et vepsebol kan variere fra en appelsin til en fotball. Et vepsebol kan vokse til 5 000 individer i en enkelt sesong.

Tips for å forebygge vepsestikk

 • Fjern mat, drikke eller søppel som ligger på gulvet.
 • Unngå fargerike klær og dufter.
 • Hold huset, garasjen, loftet og søppelbøttene rene.
 • Sko med lukket tå er best for å unngå å bli tråkket av veps eller veps.
 • Ikke drikk noe fra en boks på gaten.
 • Se etter veps i arbeidsområdet før du bruker gressklippere, motorsager og annet elektroverktøy. Veps stikker vanligvis når en person ved et uhell treffer et reir mens han klipper gress eller trimmer busker.
 • Prøv å holde deg i ro til en veps eller humle kommer mot deg. Unngå å trakassere veps eller nærme seg dem. De vil være mer sannsynlig å bite deg hvis du erter dem.

En guide til Fjerning av vepsebol

 • Husk at vepsespray dreper ved kontakt, så du blir bare kvitt vepsene du sprayer.
 • Følg instruksjonene nøye.
 • Bruk sikkerhetsutstyret ditt.
 • Når du sprøyter sprøytemidler, må du ikke stå under reiret.
 • På dagtid, når vepsene stadig flyr inn og ut av reir, må du ikke fjerne et aktivt vepsebol.
 • Når du fjerner reiret og inspiserer det neste dag, se om det var tegn på vepseaktivitet. Veps som ikke var i reiret før sprøyting kan komme tilbake.

Hvis du ikke klarer å fjerne skadedyrene selv, ta kontakt med Skadedyrkontroll1

 

 

Ta kontakt
Scroll to Top