Skadedyrkontroll1

Trenger du  hjelp mot skadedyr? 

Mus i veggen

Mus i veggen

Det er ikke altid lett å bli kvitt mus når de først har flyttet inn en plass hvor de tydeligvis trives. Får du ikke kastet dem ut selv, ta kontakt for en uforpliktende samtale

Mus i veggen er en vanlig problem for mange huseiere. Å finne en mus i huset er ikke alltid enkel oppgave, og det kan være frustrerende når de fortsetter å komme tilbake. Selv om det er en rekke forskjellige måter å håndtere dette problemet på, er det viktig å velge en metode som er sikker for alle som bor i huset.

mus i hus

Bli kvitt mus i boligen

En av de mest effektive måtene å bekjempe mus i veggen er å bruke musefeller. Disse er enkel å bruke og kan effektivt fange musen før den har sjansen til å flykte. Musefeller kan likevel være farlige, spesielt hvis de ikke brukes riktig. Det er viktig å først vurdere alle mulige farer før man bestemmer seg for å bruke musefeller. For det første er det viktig å sørge for at musfeller ikke er tilgjengelige for barn eller dyr. De fleste musfeller inneholder giftige stoffer som kan være farlige hvis de blir spist eller inntatt på annen måte. Hvis det er barn eller dyr i huset, bør musfeller derfor ikke brukes. For det andre er det viktig å plassere musfeller på riktige steder. Mus vil normalt ikke gå inn i et område hvis det ikke er mat der. Plasser derfor musfeller der det er sannsynlig at mus vil være, for eksempel nær kjøkkenbenken eller under sofaen. Endelig, når musen har blitt fanget, er det viktig å fjerne den fra huset så snart som mulig. Mange musfeller inneholder en liten boks hvor musen kan bli satt inn, og dette er den beste måten å gjøre det på. Hvis ikke, kan man også bruke en plastpose eller et lignende containere.

Tegn på mus i veggen

Hører du krafselyder eller andre lyder i veggen, tyder det på at du har fått uønsket besøk av mus i huset. Mus kommer utenfra og finner veien inn gjennom små sprekker og åpninger i boligen vår. Ofte er dette mangel på, eller feil montert musebånd på boligen. Dette kan du løse ved å ettermontere musebørster eller tette med annet egnet materiale. Rotter trenger et hull på 12 millimeter, men mus trenger bare 6 millimeter.. Sørg for å tette alle hull som er 6 millimeter eller mer. Kontroller ventiler, luftekanaler og andre mulige inngangspunkter at metalnett eller anne sikring er montert.

Det å bruke giftige stoffer for å forebygge mot mus er ikke å anbefale. Disse kan være farlige hvis de blir spist eller inntatt av andre enn de tilsiktede dyrene. Hvis det er barn eller dyr i huset, bør musgift derfor ikke brukes. 

Hvordan fange mus

Det er viktig å plassere musefeller eller fangststasjoner på riktige steder. Mus vil normalt ikke gå inn i et område hvis det ikke er mat der. Plasser derfor musfeller der det er sannsynlig at mus vil være, for eksempel under kjøkkenbenken eller andre steder det lagres mat. Når musen har blitt fanget, er det viktig å fjerne den fra huset så snart som mulig. Mange musefeller fanger mus levende i en liten boks. Da må musen fjernes lang vei fra boligen. Hvis tradisjonell klappfelle er brukt kan den kastes i matsøppel, siden dette er organisk avfall. 

Trenger du hjelp til å fjeren mus i vegger eller andre steder i boligen din. Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 for en gratis samtale om ditt problem.

Ta kontakt
Scroll to Top