Skadedyrkontroll1

Trenger du hjelp med skadedyr?

Spetter

Trenger du  hjelp mot skadedyr? Ta kontakt idag!

Spetter

Utseende

  • Kraftig, dolkformet nebb
  • Skarpe, svært bøyde klør

Biologi og atferd

Det er 8 arter av spettefugler i Norge. På tegningen er flaggspett vist. Spetter har reir i hulrom som de selv hakker ut i trestammer, unntaksvis i bygninger, 

flaggspett

stolper e.l. De Klatrer/hopper rett oppover trestammer. Enkelte arter leter også etter mat på bakken. De lever av larver og ulike insekter.

Skade

Spettefugler kan forårsake skade på trebygninger, telefonstolper o.l. Skadene vises først og fremst som større eller mindre hull. Hytter som står tomme over lengre tid, og trebygninger i skogkanten, er mest utsatt. Spetter som trommer på metallobjekter for å hevde territorium kan være til sjenanse. Hakkespetter er ingen smittekilde for sykdom til mennesker.

Forebygging og bekjempelse

  • Alle hakkespetter er fredet og de skal ikke forstyrres
  • Fuglesikring med for eksempel fiskesene på husvegger, netting eller strie på stolper eller andre flater hindrer fuglenes tilgang.
  • Lyd eller visuelle midler som rovfuglsilhuetter kan fungere som skremmere om de tas i bruk før fuglene etablerer rede.
  • Man kan søke kommunen om felling av av grønnspett, svartspett og flaggspett (se Viltforskriften). Andre tiltak skal være forsøkt før det gis tillatelse til

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til fuglesikring? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Steder vi utfører skadedyrkontroll

Oslo

Bærum

Moss

Ås

Ønsker du å lese mer om skadedyr og skadedyrkontroll. Gå inn på FHI.no sine nettsider her

Våre teknikere kan hjelpe med alle typer skadedyrproblemer. Ta kontakt nå for en gratis samtale
Scroll to Top