Skadedyrkontroll1

Spetter

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Spetter

Utseende

  • Kraftig, dolkformet nebb
  • Skarpe, svært bøyde klør

Biologi og atferd

Det er 8 arter av spettefugler i Norge. På tegningen er flaggspett vist. Spetter har reir i hulrom som de selv hakker ut i trestammer, unntaksvis i bygninger, 

flaggspett

stolper e.l. De Klatrer/hopper rett oppover trestammer. Enkelte arter leter også etter mat på bakken. De lever av larver og ulike insekter.

Skade

Spettefugler kan forårsake skade på trebygninger, telefonstolper o.l. Skadene vises først og fremst som større eller mindre hull. Hytter som står tomme over lengre tid, og trebygninger i skogkanten, er mest utsatt. Spetter som trommer på metallobjekter for å hevde territorium kan være til sjenanse. Hakkespetter er ingen smittekilde for sykdom til mennesker.

Forebygging og bekjempelse

  • Alle hakkespetter er fredet og de skal ikke forstyrres
  • Fuglesikring med for eksempel fiskesene på husvegger, netting eller strie på stolper eller andre flater hindrer fuglenes tilgang.
  • Lyd eller visuelle midler som rovfuglsilhuetter kan fungere som skremmere om de tas i bruk før fuglene etablerer rede.
  • Man kan søke kommunen om felling av av grønnspett, svartspett og flaggspett (se Viltforskriften). Andre tiltak skal være forsøkt før det gis tillatelse til

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til fuglesikring? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top