pest control
Skadedyrbekjempelse betyr en prosedyre som reduserer en art definert som en skadedyr, en del av dyreriket som påvirker menneskers liv negativt. På grunn av de strenge prinsippene for skadedyrbekjempelse i matvareindustrien må restaurant og kafé eiere kjenne til effektive skadedyrbekjempelsestiltak
Are you bothered by the increasing number of insects in your restaurant? Do you want to get rid of pests in your restaurant as soon as possible?
Pest controlmeans a procedure that reduces a species defined as a pest, a part of the animal kingdom that negatively affects human life. Due to the strict principles of pest control in the food industry, restaurant and café owners must know effective pest control measures. So pest control and its procedures should be taken seriously.
Restaurants must follow strict guidelines set by the government to protect consumers from unsafe food handling. So, in this article, you will fill in details on why and how to do pest control at your restaurant/hotel.
Pest controlin commercial kitchens/restaurants
Restaurant owners/food suppliers have strict sanitary and hygiene regulations to protect public safety. Pest problems are a nightmare for them. It only takes a single moment for a customer to spot an insect in their food, which could be the reason for a restaurant’s closure. Fighting insects androdentsin a food business is more difficult than it is for private customers.
Medical challenges: The best commercial kitchens are about having a clear plan to ensure safety and hygiene. You want to keep kitchen surfaces clean and shiny, while it is under the surface that some challenges are hidden. The drains are a place where you may not be able to see where food scraps are collected. The combination of rotten food and moisture is a lure for pests.
Skadedyr på kjøkkenet: Skadedyr elsker områder der mat og drikke søles. Det er viktig å dyprengjøre kjøkkenet regelmessig.
Åpne inngangspunkter: Små insekter kan komme inn på kjøkkenet ditt gjennom en veldig små åpninger, vanligvis bare noen få millimeter i bredden. De minste musene kan krype gjennom et åpning på 6mm. Å forsegle inngangspunkter er en viktig oppgave.
Infiserte leveranser: Den bestilte matvaren kommer ofte fra varehus og budbiler med et aktivt angrep. Du må sjekke hver gang når maten kommer. Når et insekt er funnet i leveransen, er det viktig å vurdere om de andre produktene også er angrepet.
Utilgjengelige gjemmesteder: Noen skadedyr, som kakerlakker, foretrekker å gjemme seg inne i kjøkkenapparater. Så kjøkkenet kan ha et gjemmested som ikke vil være synlig før det er et omfattende problem.
Viktigheten av skadedyrkontroll i en restaurant
Det er mange måter å forhindre skadedyr fra å infisere ditt storkjøkken når du driver din egen bedrift. Restauranter er alltid attraktive for skadedyr, som inkluderer biller, møll, fluer, maur og gnagere.
Restaurantfeil er en stor bekymring for betalende kunder som spiser maten som serveres i restaurantene. De kan spre sykdom fra person til person. Det er bedre å få en dårlig anmeldelse enn ingen anmeldelse i det hele tatt. Effektiv skadedyrbekjempelse i kommersielle virksomheter må oppfylle to kriterier:
- Skadedyrbekjempelse starter med å være effektiv og grundig. Den må da redusere bestanden av skadedyrene som er tilstede. Du må sjekke alle hjørner, sprekker og hull for tegn på skadedyr. Finner du dem, må de utryddes umiddelbart.
- For å tilby skadedyrkontrolltjenester må du ha alle nødvendige sertifiseringer, forsikringer og lisenser. Maten og utstyret som brukes til matlaging bør ikke være tilsmusset med insektmidler som ble brukt til skadedyrbekjempelse.
Kommersiell skadedyrkontroll
For å sikre kvaliteten på tjenesten din, er det avgjørende at du velger et skadedyrfirma som oppfyller alle juridiske forskrifter og krav. Å ansette en skadedyrkontrolltjeneste som kun bruker miljøvennlige skadedyrprodukter i sine skadedyrbekjempe vil være fordelaktig å gjøre. Dette mannskapet vil være ansvarlig for å identifisere typen skadedyrproblem og områdene som er berørt.
Konklusjon: Skadedyrkontroll er en av de viktigste hensynene for matleverandører. Fremfor alt, hold øye med å beskytte etablissementet ditt. Forhåpentligvis vil de gitte metodene være nyttige for å holde restauranten din trygg, ren og insektfri.
Trenger du hjelp med å lage et godt internkontroll system. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.