Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Bli kvitt mus i veggen, tak eller loft

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Bli kvitt mus i veggen, tak eller loft

Bli kvitt mus i veggen, tak eller loft

Mens det er flere forskjellige musearter i naturen, er husmusen passende navngitt for sin tendens til å søke ly i hjemmene, spesielt innenfor vegger og loft. Voksne husmus er vanligvis en støvete grå farge med kremfargede mager og kan variere fra 6 – 10 cm i lengde. Til tross for deres søte utseende, er husmus beryktet kjent for sin tilpasningsevne til tøffe forhold og rask avl. En kvinnelig husmus er i stand til å produsere opptil 35 barn hvert år. Vi gir informasjon på hvordan du blir kvitt mus i vegger og tak.

Risikoer

Å hindre mus fra å invadere hjemmet ditt er avgjørende. Ikke bare er et gnagerangrep en plage, det kan også føre til flere alvorlige helserisikoer. Husmus kan bære bakterier, spre sykdommer og forurense mat. Partikler av deres avføring og urin kan til og med bli luftbårne, ytterligere spre sykdom og potensielt utløse astma- eller allergisymptomer. Fordi husmus gjør fra seg så ofte, kan avføringen deres raskt hope seg opp i skjulte rom i hjemmet ditt, som det indre av vegger, tak og loftsrom.

Husmus kan også ubevisst ta med seg andre skadedyr, inkludert lopper, flått, midd og lus, som også kan frakte bakterier og sykdommer inn i hjemmet ditt.

Hvis du mistenker museangrep i hjemmet ditt, må du passe på tegn på aktivitet som avføring, urinfarging eller skadede matbeholdere. Vi anbefaler å kontakte en fagperson for ordentlig fjerning av mus fra medi veggens, loftsog andre deler av huset. Hvis du eller et medlem av familien din begynner å vise symptomer på en sykdom som er assosiert med gnagere, bør du umiddelbart søke legehjelp.

Forebyggingstips

Heldigvis er det flere tiltak som huseiere kan ta for å forhindre angrep av mus i områder som vegger og loft.

Mus kan passe inn i en plass så liten som en krone, så det er viktig å tette eventuelle hull eller sprekker som kan gi tilgang til hjemmet ditt. Forholdsregler som å reparere skadede insektsnett, skjerme ventiler og åpninger til pipe, tette sprekker og hull på utsiden av hjemmet, kontrollere at musebånd er riktig montert og erstatte løs mørtel i grunnmur. Dette er med på å eliminere mulige utvendige inngangspunkter som husmus kan bruk.

Bortsett fra å blokkere innganger, er det også viktig å eliminere mat-, vann- og trygge ly muligheter hvor mus kan bosette seg. Dette er ting som kan tiltrekke mus til hjemmet ditt. Oppbevar mat i lufttette beholdere, kast søppel regelmessig, hold garasjer og boder frie for mat, sørg for at loft og krypkjeller er godt ventilerte og tørre, oppbevar ved minst 5 meter unna hjemmet, og hold buskas godt trimmet. Ved å følge disse enkle tipsene kan huseiere redusere sannsynligheten for at mus kan invadere hjemmet deres på jakt etter mat eller ly.

Faresignaler

Det er en rekke nøkkeltegn å være på utkikk etter som kan indikere at du har mus i eller rundt hjemmet ditt. Du kan begynne å se avfallet deres. Husmuseavfæring kan enten være myk og fuktig eller tørket og solid. Avføringen måler omtrent 3 -6 mm i lengde og er vanligvis stavformede med spisse ender. Husmusurin har også en distinkt ammoniakklignende lukt som kan være en klar indikasjon på at hjemmet ditt har uønskede inntrengere.

Når husmus beveger seg rundt i hjemmet ditt, er det ofte lett å oppdage bevis på deres bevegelser. Gnagere bruker vanligvis de samme veiene når de beveger seg, noe som resulterer i lett synlige spor av gnisningsmerker, avføring og fotspor. En husmuss forføtter etterlater avtrykk med fire tær og bakføttene etterlater avtrykk med fem tær, mens kroppen etterlater oljeaktige gnismerker på veggene de beveger seg langs.

Husmus kan også etterlate gnagemerker rundt hjem, som kan være enten grove eller glatte. De danner også huler ved hjelp av materiale som isolasjon og kan spise frø, frokostblandinger eller insekter de møter i hjemmet ditt. Selvfølgelig, hvis du noen gang ser en ekte mus i hjemmet ditt, er det sannsynligvis bare en av mange som gjemmer seg bare ute av syne.

Bekjempelse

Hvis du mistenker at du har et husmusangrep i hjemmet ditt, sørg for å søke profesjonell hjelp umiddelbart. Lisensierte skadedyrbekjempere er opplært i hvordan man raskt og trygt bli kvitt mus i vegger, tak, eller andre steder mus har funnet veien inn i ditt hjem.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale, så kan vi eller en av våre partnere hjelpe deg.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Skroll til toppen