Skadedyrkontroll1

Hvordan bli kvitt larver?

Hvordan bli kvitt larver?

Mange forskjellige typer larver kan finnes i hager over hele landet. De mater under jorden med deilige røtter og angriper et bredt spekter av grønnsaksvekster, inkludert reddik, kål, gulrot, kålrot og løk. Røtter som er sterkt infisert er generelt fylt med tunneler og råtne. Ormer kan til og med grave opp røtter og drepe planter i noen situasjoner.

Hva er maggots?

Voksne mørkegrå fluer på ca 5mm,  som ligner husfluer, men er mye mindre. De legger sine skadedyregg ved føttene til vertsplanter i bakken og er utmerket til å identifisere nyplantede frø. Larvene er små larver, hvite til gule, uten ben, med smale eller skarpe hoder og en åpen bakende (opptil 10mm lang).

Hvordan bli kvitt larver?

  • Finn alle infiserte steder. Se etter mat som ligger rundt og dobbeltsjekk søppelbeholderne dine hvis du finner larver i kjøkkenkammeret. Du bør også inspisere for hjemmet ditt for tegn på forfall.
  • Larver og egg må elimineres. Det er flere alternativer for å drepe larver og eventuelle egg de kan ha lagt. Du kan bruke salt eller insektmiddel.

I bakgården

  • Finn arnestedet til infestasjonen. Du må forstå hvor stor skadedyrene er i hagen din. Grav opp skitten rundt plantene for å se om det er gravd noen betydelige hull i røttene.
  • For å rengjøre området, bruk spray eller pulver. Spray jorden på det infiserte området med en grønnsaks- og fruktspray.

Ved kjæledyrene dine

  • Undersøk opholdstedene dems for tegn etter larver. Du bør sjekke kjæledyret for tegn til larver. Se på huden etter alt som beveger seg eller er fast, spesielt på åpne sår og mellom knokene.
  • Ta med til veterinæren. I motsetning til andre ormeinfeksjoner, krever denne øyeblikkelig hjelp fra en veterinær. Veterinærer vil være i stand til å bli kvitt larver samt behandle eventuelle infeksjoner eller sår de forårsaker.

Hvordan bli kvitt larver naturlig?

Mange konvensjonelle metoder for å bli kvitt larver er avhengige av insektmidler, men i stedet kan du selvfølgelig bruke naturlige eller gjør-det-selv-metoder. Hvis larver er i søppelet ditt, kan du drepe dem med varmt vann. finner du dem på gulvet utenfor søppelbøtten kan også drepes med lime eller sitronsaft. Hvis hagen din er infisert av larver, kan kiselgur (insektnix) brukes til å drepe dem.

Hvis du ikke kan drepe dem på en naturlig måte, bør du ringe den beste skadedyrbekjemperen for å bli kvitt larvene.

 

Ta kontakt
Scroll to Top