Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Faraomaur

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Faraomaur

Faraomaur

Faraomaur er en tropisk maurart som ikke lever naturlig i Norge. De er veldig små og har de senere årene funnet veien med bagasje og andre gjenstander til Norske hjem. Dersom de kommer inn i hus og leiligheter kan de bli svært mange etter en stund. Denne maurtypen er ikke noe man skal prøve å bekjempe selv. Ta kontakt med et skadedyrfirma dersom du oppdager faraomaur i ditt hjem. 

  • Brungul, bakre del av bakkroppen mørkere
  • Stilken mellom for- og bakkropp med to ledd
  • Arbeiderne er kun 2-2,4 mm
faraomaur

Biologi og adferd

Faraomaur har tropisk opprinnelse og kan i Norge kun leve innendørs. En koloni består av mange reir som til sammen kan ha flere hundretusen arbeidere og opptil 2000 dronninger. Maurene danner nye reir og kolonier ved knoppskyting. Det vil si at grupper av arbeidere tar med seg yngel (egg, larver og pupper), noen ganger også dronninger, og anlegger et nytt reir. Denne egenskapen gjør at faraomauren raskt kan spre seg i fabrikker, bakerier, sykehus, kontorer eller boligkomplekser. Mauren kan anlegge reir nesten hvor som helst, f.eks. i sprekker, folder av laken og klær, brettede aviser og søppel. Maurene kan derfor lett bli brakt med til nye steder. Mauren er altetende og lager luktspor til matkilder som andre maur vil følge i lange stier.

Faraomaur utseende

Hvilken skade gjør faraomaur

Faraomaur kan forårsake allergi og astmatiske problemer. De kan også spre smitte ved at de går fra urene til rene områder. Dette er spesielt alvorlig på sykehus der maur er funnet under bandasjer på pasienter og i medisinsk utstyr. Maur er generelt uønsket innendørs.

  • Forebyggende kan gjenstander/reisebagasje som tas inn i en bygning fryses ved mistanke om smitte.
  • Forgiftet åte er eneste alternativ for bekjempelse, og må følges opp nøye. Sprøytemidler kan føre til spredning av angrepet ved at nye kolonier dannes.

 

Bli kvitt faraomaur

For å bli kvitt disse maurene, er det viktig at riktig bekjempelse blir brukt fra første øyeblikk man oppdager dem. Man bør umiddelbart starte med å fjerne matkilder. Bruk av forgiftet åte er eneste gode metoden for bekjempelse av faraomaur.  Åte bør være beregnet på denne maurtypen. Foretrukken åte inneholder biopren. Dette er en åte som er forbeholdt profesjonelle skadedyrbekjempere.

Ønsker du hjelp til å løse ditt problem med Faraomaur?
Ta kontakt med skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring* for å se hva vi kan gjøre for deg.

Steder vi utfører skadedyrkontroll

Larvik

Oslo

Bærum

Bergen

Moss

Ås

Tønsberg-Horten


Ønsker du å lese mer om skadedyr og skadedyrkontroll. Gå inn på FHI.no sine nettsider her

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Skroll til toppen