- Svart og hvitt hode, grå rygg og svart under
- Kropp 67-90 cm, hale 11-20 cm
- Avføringen plasseres i spesielle toalettgroper utenfor hiet samt langs territoriets yttergrenser

Grevlingen - en nysgjerrig liten skapning
Under vårt arbeid med skadedyr i Norge, får vi ofte spørsmål om vår pelskledde venn grevlingen. dette litt nysgjerrige og ofte litt rampete dyret kan være skremmende og ubehagelig å få inn i våre hager. Dette lille dyret kan være både fascinerende og frustrerende for folk som bor i nærheten av dens territorium. I denne artikkelen vil vi se på dette dyrets adferd, samt noen tips til hvordan du kan håndtere dem
Hva er en grevling?
Grevlingen (Meles meles) er en liten bjørneart som finnes i hele Europa, inkludert Norge. Den har en karakteristisk svart-hvitt stripe i ansiktet, og en litt rufsete pels som varierer i farge fra grå til brun. Grevlinger er nattaktive, og tilbringer dagene i et underjordisk hi eller i en hule. De er veldig gode gravere, og kan lage omfattende hulesystemer med flere innganger og utganger.
Adferd
Grevlinger er nysgjerrige og modige dyr, og kan noen ganger virke litt rampete. De er også veldig territoriale, og vil forsvare sitt område mot inntrengere. Hvis en grevling føler seg truet, vil den reise seg på bakbeina og gjøre seg stor og truende. Dette kan virke skremmende, men det er viktig å huske at grevlinger sjelden angriper mennesker med mindre de føler seg truet eller provosert.
Grevlinger er omnivorer, og spiser både planter og dyr. Maten deres kan inkludere alt fra insekter og ormer, til små pattedyr og fugler. De er også kjent for å grave opp gressletter og jorder på jakt etter mark og røtter.
Håndtering av grevlinger
Hvis du bor i nærheten av grevlingterritorium, kan du oppleve at de kommer inn i hagen din og roter rundt i søpla. Dette kan være frustrerende, men det er viktig å huske at grevlinger er beskyttet av norsk lov, og at det er ulovlig å drepe eller skade dem uten tillatelse. Hvis du ønsker å hindre grevlinger fra å komme inn i hagen din, kan du prøve å sikre søppelbøtter og komposthauger, og unngå å la mat stå fremme om natten.
Hvis du opplever problemer med grevlinger i hagen din, kan du kontakte en erfaren skadedyrbekjemper som kan gi deg råd om hvordan du kan håndtere situasjonen på en trygg og lovlig måte.
Konklusjon
Grevlingen kan være en utfordring for mange mennesker og en trussel for eiendom og hager. Det er viktig å forstå deres atferd og leveområder for å kunne ta nødvendige forholdsregler for å unngå konflikt. Det er også viktig å vite når man bør kontakte profesjonelle for å håndtere en grevlingproblematikk. Ved å følge noen av de enkle tipsene i denne artikkelen kan man unngå potensielle farer og ha en fredelig sameksistens med disse små skapningene.